Civilingenjör i Medieteknik

Tekniska högskolan vid Linköpings Universitet

Sökande

Är medieteknik något för mig?

Grafik, visualisering, ljud- och videoteknik, bildbehandling, programmering, tryckteknik. Utbildningen i medieteknik innefattar det mesta, det bästa och framför allt det senaste inom området.

Medieteknik är det ämnesområde som innefattar alla de tekniker som krävs för att publicera, distribuera och producera olika typer av medier. På Civilingenjörs-programmet i Medieteknik får du lära dig tekniken bakom alla de medier du använder varje dag. Detta innebär en stor del programmering, matematik och även lite fysik.

Civilingenjör i medieteknik grundades år 1997 vid Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, Campus Norrköping. Med en fantastisk utsikt över Motala ström känner du dig inspirerad i ditt arbete i Norrköping, som blivit utnämnd till årets studentstad.

Som utexaminerad medieteknikstudent kan du jobba med allt från spelutveckling och specialeffekter till vetenskaplig visualering och tryckteknik.

Är du intresserad av grafik och speldesign? Har du en känsla för gränssnitt och användbarhet? Tycker du det är fängslande med ljud- och videoteknik? Vill du vara med att utveckla framtidens tekniska produkter? Har du svarat ja på någon av dessa frågor är medieteknik kanske något för dig.

Studentlivet

Vad du än har för intressen innehåller studentlivet på Linköpings universitet något för alla. Det finns en mängd olika föreningar och aktiviteter att delta i under de studie-lediga timmarna. Många studenter väljer att engagera sig inom sin sektion eller inom studentkåren för att deras utbildning ska bli så bra som möjligt. Exempelvis anordnar studenter varje år Medieteknikdagarna, som är medieteknikprogrammets egna arbetsmarknadsdagar.

Mer information

Läs Linköpings universitets beskrivning av medieteknik på LiU:s hemsida. Där finns också information om bland annat kurser.